ارگونومی آشپزخانه

863 بازدید
آشپزخانهآشپزخانه

ارگونومی آشپزخانه

اندازه های ارگونومی مناسب برای کاهش استرس بدنی هنگام کار در فضای آشپزخانه کدام اند ؟ 

سوال پاسخ داده شده
0

آشپزخانه‌ای که بین فضاهای کاری‌اش جای کافی برای تردد نداشته باشد احساس خفگی و کلافه‌شدن را القا می‌کند. به‌علاوه، اگر قرار است در آشپزخانه غذا بخورید، باید فضای کافی برای نشستن و جابه‌جایی داشته باشید. پیشنهاد طراحان حفظ فاصلۀ ۱۰۵ تا ۱۲۰ سانتی‌متری بین میز و صندلی‌های آشپزخانه و قسمت‌های ثابت آن است. می‌توانید این فاصله را در صورت وجود فضای کافی تا ۱۴۰ سانتی‌متر هم افزایش دهید.

ارتفاع معمول سطح روی کابینت‌ها، میز، اپن آشپزخانه و سینک استانداردی قدیمی است که برای آدم‌هایی که قد بلندی دارند، کارکردن را خیلی سخت می‌کند. بهتر است ارتفاع این سطوح با توجه به قد فردی که قرار است بیشتر از همه از آنها استفاده کند تعیین شود. پیشنهادی کلی افزایش ارتفاع این سطوح از ۹۰ به ۹۲ سانتی‌متر است؛ هرچند اگر آشپزِ خانه شما قدبلند باشد، شاید بهتر باشد ارتفاع سطوح افقی را به حدود ۹۵ تا ۱۰۰ سانتی‌متر هم برسانید. مسلما عکس این قضیه نیز صادق است و اگر آشپز کوتاه‌قد باشد، بهتر است به کاهش ارتفاع تا ۸۵ سانتی‌متر فکر کنید.

خم‌شدن و جست‌وجوکردن در کابینت‌های پایینی فشار زیادی به کمرتان وارد می‌کند. به همین دلیل بهتر است کابینت‌های پایینی را تا حد امکان با کشو جایگزین کنید. استفاده از کشوها راحت‌تر است، چراکه با بیرون‌کشیدن آن تمامی محتویاتش به‌راحتی دیده می‌شوند. همچنین، با درنظرگرفتن کشوهایی با دو یا سه عمق متفاوت، می‌توانید وسایلتان را بسیار راحت‌تر مرتب کنید.

سوال پاسخ داده شده
0